bio

Jasmien Aernout (°1985)

 

In kleine maar onverdunde liedjes beschrijft Jasmien haar licht bizarre kijk op de mensen, de dingen en de gebeurtenissen om zich heen. Die beschouwingen zijn soms even hilarisch als ruw of emotioneel. Het vertrekpunt is simpel: zichzelf.

 

Je vindt Jasmien in een gezellige kroeg, een huiskamer of een theater- of concertzaal. Ze houdt van dialoog met het publiek want ze is nieuwsgierig. Ze vertelt verhalen en weetjes. Bewust en bescheiden maar met een hoek af.

Singer-songwriter Jasmien Aernout
Singer-songwriter Jasmien Aernout

 

2015 is het jaar van ‘geboetseerd’, een eerste West-Vlaamse plaat die aandacht krijgt op Radio 1. Op een vroege ochtend verzorgt Jasmien de live-muziek tijdens de uitzending van Bar du Matin van Radio 1. Ze schopt het tot halve finalist van de Nekka-wedstrijd. Het jaar daarna staat ze in de clubtent van Labadoux en deelt ze het podium met o.a. Jonas Winterland en Jan Wilde.

 

Jasmien trekt met haar West-Vlaamse muziek en praatjes van cafépodium naar huiskamer, van podia tijdens de Gentse Feesten naar uitleenlopende evenementen, solo of met band.

Eind 2018 is het moment waarop Jasmien besluit om met een propere lei te beginnen. Het is te zeggen, ze hakt de knoop door en kiest ervoor niet langer in het West-Vlaams te zingen. Uiteraard kan je nog altijd haar plaat 'geboetseerd' bestellen, optredens in het West-Vlaams geeft ze niet langer. 'De cirkel is rond', zegt ze daarover.

 

Op dit moment werkt Jasmien aan nieuwe muziek en probeert ze andere wegen uit. Je kan haar nog steeds boeken voor een concert, ze heeft alvast een set Engelstalige liedjes bijeen geschreven.

 

BOEK JASMIEN AERNOUT

Braakbal


Jasmien Aernout schrijft veel meer dan liedjesteksten in het West-Vlaams. Ken je  haar schrijfnest al? Braakbal tekst en verhaal.

© Jasmien Aernout